ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.

Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

31/12/11

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Σας Εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά



Τα Μέλη, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι Συνεργάτες και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής, σας Εύχονται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά



New Year Comments
New year comments greetings, happy new year animated scraps

Best Orkut Picture Scraps at Goodlightscraps

Επιμέλεια κειμένου/δημοσίευσης: Κασάπη Παυλίνα
read more "Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Σας Εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά"

29/12/11

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2014-2020

Ενημέρωση



Οι νομοθετικές προτάσεις της Ευρ. Επιτροπής της 12-10-2011, για την ΚΓΠ 2014-2020, θα γίνουν αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο με την συναπόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει περίπου το φθινόπωρο του 2012. Όσοι θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον στον αγροτικό κόσμο έχουν την μοναδική ευκαιρία, στα πλαίσια της σύγχρονης πραγματικότητας, να συναντηθούν, να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να προσπαθήσουν να συνδιαμορφώσουν τις αποφάσεις από σήμερα και μέχρι το φθινόπωρο 2012.


Συζητήση στη Χαλκδική για την Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020 θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες μέρες του Ιαινουαρίου στην περιοχή:

  • Ορμύλια Χαλκιδικής, την Τρίτη, 3 Ιαν 2012, στις 18.00, στην αίθουσα του Δημαρχείου  με πρωτοβουλία και πρόσκληση του Αγροτικού Συλλόγου Ορμύλιας, με κεντρικό εισηγητή τον κ. Δημήτριο Μιχαηλίδη, συνεργάτη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.
Συζητήσεις για την Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020 θα πραγματοποιηθούν και σε υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας:
  • Στη Νέα Μηχανιώνα, την Κυριακή, 15 Ιαν 2012, στις 20.00, στο Δημαρχείο Νέας Μηχανιώνας.
  • Στην Agrotica (αίθουσα Corona) στις 4 Φεβ 2012, στις 12.00.
  • Στην Κομοτηνή (18 Μαρ 2012).
  • Στην Κοζάνη (6 Μαϊ 2012).
  • Στην Λάρισα (27 Μαϊ 2012)
  • Στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, στο Ελατοχώρι Πιερίας (6-9 Σεπ 2012).
  • Στις 1-2 Δεκ 2012, όπου οι Νέοι Αγρότες Κεντρικής Μακεδονίας επιδιώκουν να πετύχουν τη συνάντηση Νέων Αγροτών με όμορες περιοχές.




Πληροφορίες: Δανιηλίδης Δανιήλ-6945990998
read more "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2014-2020"

28/12/11

"Επένδυση σε Νέο Εμφιαλωτήριο για το Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής"


Στο "Olivenews" και στο Συνδρομητικό Περιοδικό "Ελιά και Ελαιόλαδο", φιλοξενείτε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής. Τίτλος του άρθρου της κας Α. Μπίτζιου:


"Επένδυση σε νέο εμφιαλωτήριο για το Γαλανό Μεταγγιτσίου"

Στην τυποποίηση μπαίνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής, ο οποίος προχωρά στη δημιουργία του δικού του εμφιαλωτηρίου υλοποιώντας επένδυση ύψους 200.000 ευρώ. Το σχέδιο του Συνεταιρισμού που παράγει το γνωστό «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Γαλανό» προβλέπει τη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγικής δυναμικότητας 17.000 φιαλών/ώρα, η οποία επιδιώκεται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Αλ.Μπαλτατζής. Όπως αναφέρει στο Olivenews ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Κώστας Βλαβής, η σχετική αίτηση θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα αλλά ακόμη και εάν δεν εγκριθεί, το εμφιαλωτήριο θα γίνει με ίδια κεφάλαια. Μέχρι σήμερα το Γαλανό Μεταγγιτσίου εμφιαλώνεται στη Μακεδονική Ελαιουργική αλλά στόχος του Συνεταιρισμού να εμφιαλώσει στις δικές του εγκαταστάσεις την παραγωγή του 2012.
Ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 στο χωριό Μεταγγίτσι του δήμου Σιθωνίας στο Νομό Χαλκιδικής και είναι από τους παλαιότερους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα. Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής εσωτερικής και διεθνής αγοράς, εστίασε τις δραστηριότητες του στην παραγωγή και τυποποίηση βιολογικού και συμβατικού (ολοκληρωμένης διαχείρισης) ελαιολάδου και ελιάς. Μάλιστα, ο Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο τη διαδικασία κατοχύρωσης του ελαιολάδου Γαλανό Μεταγγιτσίου ως ΠΟΠ. Το «Χρυσό Υγρό» του Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής εξάγεται κατά 100% και από τις αρχές του 2011 καταγράφεται αύξηση της ζήτησης από Ρωσία, Αυστραλία, Γερμανία κα
Πρόσφατα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγίτσίου παρουσίασε στην αγορά το νέο του προϊόν, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με μια ευρεία γκάμα αιθέριων ελαίων που καλλιεργούνται στην περιοχή από παραγωγούς-μέλη του Συνεταιρισμού. Το προϊόν φέρει την ετικέτα "Εξαιρετικό" και προσφέρει στον οργανισμό τα οφέλη του ελαιολάδου και των φαρμακευτικών-αρωματικών φυτών. Ήδη γίνονται δειγματισμοί σε χώρες του εξωτερικού, ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες πωλήσεις.


Το Άρθρο μπορείτε να το βρείτε και στον παρακάτω σύνδεσμο: http://olivenews.gr/el/article/412

Επιμέλεια δημοσίευσης: Κασάπη Παυλίνα
read more ""Επένδυση σε Νέο Εμφιαλωτήριο για το Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής""

26/12/11

Η Συμμετοχή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής στην Ημερίδα για τη Βιοκαλλιέργεια στην Κατερίνη

Η ημερίδα για τη βιοκαλλιέργεια που διοργανώθηκε στην Κατερινή από την Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γή" και τους συνδιοργανωτές: Αγροτικό Σύλλογο Κατερίνης και το Σωματείο Κτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2011, στις 10:30 στην αντιπεριφέρεια Πιερίας (αίθουσα 4ου ορόφου) και είχαμε την τιμή ως Αγροτικός Συνεταιρισμός να κληθούμε στην ημερίδα και φυσικά να συμμετέχουμε θέλοντας να συνδράμουμε στην ενημέρωση των παραγωγών και των καταναλωτών της Πιερίας.   Ομιλητές της ημερίδας: Θωμάς Μισαηλίδης - Πιστοποιητικός Οργανισμός “Πράσινος Έλεγχος”, Δρ.Χάραλντ Χ. Λετίτσι-Γεωπόνος, Κασάπη Παυλίνα Τε Γεωπόνος/Διευθύνων Σύμβουλος/Μαρκετινγκ Α/Σ. Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής (ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταγγιτσίου Βλαβή Κωνσταντίνου), Μαρία Παπά -Μελετήτρια, Λάζος Τάσιος- Μελετητής.



 Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα και για σχετικές δράσεις μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link: http://motherearth.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=196:2011-11-13-h-&catid=39:2011-03-08-22-28-05&Itemid=68

Επιμέλεια κειμένου/δημοσίευσης: Κασάπη Παυλίνα
read more "Η Συμμετοχή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής στην Ημερίδα για τη Βιοκαλλιέργεια στην Κατερίνη"

21/12/11

Μπείτε στο Διαγωνισμό και Κερδίστε..........

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τη ναυτιλιακή εταιρεία Anek Lines,μας ενημερώνει για το διαγωνισμό Xmas στο facebook και σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε 50 πακέτα εταιρικών δώρων ΑΝΕΚ για το 2012!







Για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:





Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα!

Επιμέλεια κειμένου/δημοσίευσης: Κασάπη Παυλίνα
read more "Μπείτε στο Διαγωνισμό και Κερδίστε.........."

18/12/11

Ζωντανά Σήμερα Στο Web Radio της Αυστραλίας (Symban World) η Συνέντευξη για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μεταγγιτσίου " Χρυσό Υγρό"




Σήμερα, το βράδυ στις 1:00 η ώρα Ελλάδος θα μεταδοθεί ζωντανά στο ραδιοφωνικό σταθμό SYMBAN WORLD της Αυστραλίας, στην εκπομπή "Καλημέρα Παροικία" του κου. Ματσούκου Άγγελου, η συνέντευξη από την κα. Κασάπη Παυλίνα, Διευθύνων Σύμβουλο και Μάρκετινγκ, στην κα. Άννα Αρσένη. Μη χάσετε όλες τις πληροφορίες για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μεταγγιτσίου "Χρυσό Υγρό" και την κλήρωση των τυχερών που θα κερδίσουν φιάλη με τα καινούρια προϊόντα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταγγιτσίου της σειράς "Αρώματα της Μεσογείου".

Μπείτε στο link και ακούστε μας ζωντανά:
http://radiosymban.com/



Επιμέλεια κειμένου/δημοσίευσης: Κασάπη Παυλίνα
read more "Ζωντανά Σήμερα Στο Web Radio της Αυστραλίας (Symban World) η Συνέντευξη για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μεταγγιτσίου " Χρυσό Υγρό""

16/12/11

H Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών στη Χαλκιδική

Τρίτη, 20 Δεκ 2011, στις 19.00, ο τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, θα ενημερώσει και θα συζητήσει με τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, και άλλους, για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Γεωργική Πολιτική-ΚΓΠ, στην αίθουσα του Δημαρχείου Γαλάτιστας.
Είναι σημαντικό να είναι ενημερωμένοι οι αγρότες και ιδιαίτερα οι Νέοι Αγρότες για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Γεωργική πολιτική 2014-2020, διότι πρόκειται μόνο για προτάσεις, που θα γίνουν αποφάσεις, αφού συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και μόνο αφού συναποφασισθούν. Εκτιμάται ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν περίπου το φθινόπωρο του 2012 (ή/και νωρίτερα), και εάν είναι έτσι δίνεται η ευκαιρία στους οργανωμένους αγροτικούς συλλογικούς φορείς να εκφρασθούν και να επηρεάσουν μέσω των ευρωβουλευτών το τελικό αποτέλεσμα.
Πρώτο βήμα είναι η ευαισθητοποίηση, ακολούθως η επεξεργασία θεμάτων και μετά η έκφραση γνώμης ή άποψης, μέσω των συλλογικών φορέων αγροτών. Το θέμα είναι πολύ σημαντικότερο για όσους θέλουν, αλλά και μπορούν να έχουν μέλλον στον αγροτικό τομέα, τουλάχιστον λόγω ηλικίας. Οι Νέες και οι Νέοι Αγρότες θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να θέλουν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν σε Αγροτικές Συλλογικές Οργανώσεις, όπου υπάρχουν, και όπου δεν λειτουργούν να δημιουργήσουν Ενώσεις Νέων Αγροτών.
Η πρόταση της ΕΕ για την ΚΓΠ 2014-2020 φαίνεται να είναι στα ίδια επίπεδα εισροών προς την Ελλάδα και στα ίδια ποσοστά μεταξύ απευθείας πληρωμών και δαπανών για ανάπτυξη της υπαίθρου, αλλά αλλάζει πάρα πολύ ο τρόπος διανομής των επιδοτήσεων, και ακόμα είναι υπό διαμόρφωση. Έτσι ενώ στην πρώτη ΚΓΠ οι επιδοτήσεις είχαν σαν βάση υπολογισμού την ποσότητα (κιλά), στην δεύτερη ΚΓΠ χρησιμοποιήθηκαν τα στρέμματα, δένδρα, κεφάλια, στην τρίτη περίοδο ΚΓΠ δημιουργήθηκε το ιστορικό μοντέλο ανά «αγρότη», τώρα προτείνεται ως βάση υπολογισμού η φροντιζόμενη από κάθε ενεργό αγρότη περιβαλλοντικά επιφάνεια της ΕΕ.
Η ΠΕΝΑ πραγματοποίησε φέτος περίπου 170 συναντήσεις προβληματισμού για την επερχόμενη Κοινή Γεωργική Πολιτική σε όλη την Ελλάδα, και τώρα με  πρόσκληση του Αγροτικού Συλλόγου Γαλάτιστας δίνεται η ευκαιρία και στην Χαλκιδική να συζητήσει για την ΚΓΠ 2014-2020, που ίσως να επηρεάσει πολύ μεγαλύτερη χρονικά περίοδο, την Τρίτη, 20 Δεκ 2011, στις 19.00, στο Δημαρχείο Γαλάτιστας. Πληροφορίες: 23710 31239.

Υπεύθυνος: Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Το θέμα αναρτήθηκε και στο:agri.gr
read more "H Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών στη Χαλκιδική"

12/12/11

Από την Εποχή του Ομήρου Έως Σήμερα........

 Από την Εποχή του Ομήρου Έως Σήμερα Παράγουμε "Χρυσό Υγρό"



"ΧΡΥΣΟ ΥΓΡΟ"

Η γνωστή ονομασία του ελαιολάδου από την εποχή του Ομήρου. Η συγκομιδή άγουρου-μέχρι αρχές ωρίμανσης καρπού δίνουν μια πλούσια φρουτώδης γεύση σε συνδυασμό με τα θρεπτικά χαρακτηριστικά, καθιστούν το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ως "Χρυσό Υγρό".


Επίσης μη χάσετε στο Αυστραλό-Ελληνικό περιοδικό ALFA Magazine τις παραδόσεις του τόπου και κυρίως τα κάλαντα της περιοχής, τα οποία τονίζουν για άλλη μια φορά τη σημαντικότητα της ελιάς στην περιοχή και το σεβασμό των κατοίκων απέναντι στην καλλιέργεια αυτή.






http://www.alfamag.com.au/topics_0901.htm

Επιμέλεια κειμένου/δημοσίευσης: Κασάπη Παυλίνα
read more "Από την Εποχή του Ομήρου Έως Σήμερα........"

8/12/11

Ημερίδες για τα Αρωματικά Φυτά & για την Καλλιέργεια Μανιταριών

Ημερίδες με θέμα την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και τη διερεύνηση βιώσιμων εναλλακτικών μορφών γεωργίας διοργανώνει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το Δεκέμβριο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΚΑΘΕ ημερίδας:

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 09:00πμ,

Ημερίδα με δύο θέματα:


  1. « Αξιοποίηση των Αυτοφυών Αρωματικών Ειδών της Ελληνικής Χλωρίδας μέσω της καλλιέργειας τους,»
Ομιλήτρια: Δρ Ελένη Μαλούπα, Τακτική Ερευνήτρια του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας (ΕΛ.Ο.Γ. - ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. )
     2.   «Αξιοποίηση φυτών της Ελληνικής Χλωρίδας».

Ομιλήτρια: Διαμάντω Λάζαρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας ΑΠΘ, Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, ΑΠΘ.



 Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 09:00πμ
Ημερίδα με δύο θέματα:

1. Καλλιέργεια Μανιταριών
Ομιλητής: κος Λιπώνης Γεώργιος Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

2. Καλλιέργεια Τρούφας - Τρουφοφόρα φυτά - αναφορά σε Κρανιά, Καστανιά, Δασικά είδη.

Ομιλητής: Δρ Στέφανος Διαμαντής, Δασολόγος πρώην Ερευνητής του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.
Όλες οι ημερίδες θα υλοποιηθούν στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στη Γεωργική Σχολή στη Θέρμη - δίπλα στο Κέντρο Υγείας Θέρμης (ακολουθεί σχεδιάγραμμα),
Στην εκπαίδευση θα μπορούν να συμμετέχουν:
  • Αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης που ασχολούνται με τις αντίστοιχες καλλιέργειες.
  • Ενδιαφερόμενοι που θέλουν υπεύθυνη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση
  • Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Θεσσαλονίκης - τηλέφωνο 2310 472 300 & ΦΑΧ 2310 473 213
read more "Ημερίδες για τα Αρωματικά Φυτά & για την Καλλιέργεια Μανιταριών"