Ημερίδα με κύριο θέμα τις επιστημονικές εξελίξεις στα θέματα της ποιότητας και ασφάλειας των τυποποιημένων ελαιολάδων και την υφιστάμενη νομοθεσία, διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ», σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Χημικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΧΕ) του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και το Greek Lipid Forum ( Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη και Τεχνολογία Λιπιδίων).
Η ημερίδα, με θέμα «Η ποιότητα και η ασφάλεια του ελαιολάδου, βασικοί πυλώνες για τη προώθησή του» θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, στις 10 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.30π.μ με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Εισηγητές θα είναι επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, μεταξύ των οποίων οι κυρίες Μαρία Τσιμίδου, Έφη Χριστοπούλου, Δέσποινα Τσίπη, Ε. Μποτίτση, Ευγενία Λαμπή, Ειρήνη Πουλιμά και οι κύριοι Βασίλης Τζαμτζής, Κων. Μπαρμέρης, Λεων. Παλίλης, Λεον. Λεοντιάδης, Βας. Καμβύσης, Γ. Οικονόμου (συνημμένο πρόγραμμα των εισηγήσεων). Μετά το πέρας των εισηγήσεων οι ομιλητές θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των συνέδρων και θα γίνει σχετική συζήτηση.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση των εμπλεκομένων σε όλες τις φάσεις παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και ελιάς (από τη συλλογή μέχρι την τυποποίηση), για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα του τομέα, αλλά και τη νομοθεσία, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συνέδρων.
Η ημερίδα απευθύνεται στα αρμόδια στελέχη επιχειρήσεων τυποποίησης ελαιολάδου και ελιών, δημοσίων υπηρεσιών (ΥΠΑΝ, ΥΠΑΑΤ, ΓΧΚ, κ.λπ), καθώς και σε ιδιωτικά εργαστήρια ελέγχου ποιότητας ελαιολάδου και ιδιαίτερα στους χημικούς.
Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 2103223402
ΗΜΕΡΙΔΑ
Η Ποιότητα του Ελαιολάδου
Βασικός Πυλώνας για τη Προώθησή του
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 w Ώρα 9:30 π.μ.
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
9:00π.μ. - 9:30π.μ: Προσέλευση
9:30π.μ. - 9:45π.μ: Χαιρετισμοί
9:45π.μ. - 9:55π.μ: Η ποιότητα του ελαιολάδου, βασικός πυλώνας για την προώθησή του
Γεώργιος Οικονόμου-Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ
9:55π.μ. - 10:05π.μ: Οι εξελίξεις της τεχνολογίας & η αναλυτική προσέγγιση στα
προβλήματα που δημιουργεί στο ελαιόλαδο
Βασίλης Καμβύσης
Πρόεδρος ΣΕΧΕ (Συμβουλευτική Επιτροπή Χημικών Εμπειρογνωμόνων)
10:05π.μ. - 10:25π.μ: Προαιρετικές ενδείξεις και ποιότητα παρθένου ελαιολάδου.
Η περίπτωση των φυσικών αντιοξειδωτικών
Μαρία Τσιμίδου, Καθηγήτρια Χημείας Τροφίμων , ΑΠΘ
10:25π.μ. - 10:45π.μ: Καν. 2568/91 και Εμπορικό Πρότυπο του Δ.Ε.Σ.-Ποιότητα και
αυθεντικότητα ελαιολάδου
Έφη Χριστοπούλου, Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ΥΠΑΑΤ
10:45π.μ. - 11:05μ.μ: Προτεραιότητες ελέγχων ελαιολάδου
Κων. Μπαρμπέρης & Λεων. Παλίλης, ΕΦΕΤ- Δ/νση Εργαστηριακών Ελέγχων
11:05π.μ. - 11:30π.μ: Ερωτήσεις – Συζήτηση
11:30π.μ. - 12:00μ.: Διάλειμμα
12:00μ. - 12:30μ.μ: Νομοθεσία υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων και
μέθοδοι ανάλυσης ελαιολάδου
Δέσπ. Τσίπη & Ε. Μποτίτση, Γενικό Χημείο Κράτους
12:30μ.μ. - 12:50μ.μ: Ισχύουσα κατάσταση σχετικά με τη μετανάστευση πλαστικοποιητών &
χημικών ουσιών από υλικά σε ελαιόλαδα –Ευρήματα -Νομ/τική εξέλιξη
Ευγενία Λαμπή, Γενικό Χημείο Κράτους
12:50μ.μ. - 14:00μ.μ:Τοξικές ουσίες επιμολύνουσες τα ελαιόλαδα- πυρηνέλαια κατά τη
παραλαβή τους, τις επεξεργασίες εξευγενισμού τους και την έκθεσή
τους σε επιβαρημένο περιβάλλον.:
Παρουσία εστέρων της 3-MCPD σε ελαιόλαδο –ευρήματα-αντιμετώπιση
Ειρήνη Πουλιμά, Γενικού Χημείου Κράτους
Αρωματικοί και πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες σε ελαιόλαδο. Ευρήματα-Νομοθετική εξέλιξη
Βασίλης Τζαμτζής, Γενικό Χημείο Κράτους
Διοξίνες & PCBs:Αναλυτική μεθοδολογία, νομοθετικό πλαίσιο, συμπεράσματα από τη μελέτη προσδιορισμού διοξινών μετά τις πυρκαγιές του 2007
Λεον. Λεοντιάδης, Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών «Δημόκριτος»
14:00μ.μ. - 14:30μ.μ.:Ερωτήσεις – Συζήτηση
Σελίδες
ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.
Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.
Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
- EXTRA VIRGIN BIO OLIVE OIL-ELAIOLADO GALANO METAGGITSIOU CHALKIDIKI
- Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
- Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr
21/1/11
Αναρτήθηκε από
EXTRA VIRGIN BIO OLIVE OIL-ELAIOLADO GALANO METAGGITSIOU CHALKIDIKI
στις
4:43 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.