Κυκλοφόρησε το Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Ιουλίου 2011, η Agrenda, αρ.φύλλου 294 και μαζί της η Ετήσια Έκδοση για τα τρόφιμα Food Report.
Ο Α.Σ. Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής φιλοξενείται στη σελίδα 15 και παρουσιάζει συνοπτικά μια σειρά από λειτουργίες, που καταφέρνουν να του εξασφαλίζουν την ποιότητα του προϊόντος, ώστε να διασφαλίζεται το όνομα του ελαιολάδου και ο καταναλωτής.
Βασικές προδιαγραφές για εμάς είναι:
- Μεταφορά του ελαιοκάρπου,εντός 24ώρου.
- Αποθήκευση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σύμφωνα με την οξύτητα.
- Περαιτέρω αναλύσεις για κάθε δείγμα παραγωγού (προφιλ λιπαρών οξέων, κ.ά.).
- Αναγραφή του κωδικού παραγωγού σε κάθε φιάλη.
- Την εξαγωγή του ελαιολάδου σε ελαιοτριβεία που πληρούν τις προδιαγραφές.
- Τη σφράγιση των φιαλών με βουλοκέρι.
- Τη συμμετοχή των παραγωγών σε σεμινάρια-ημερίδες και
- Η επιλογή για βιολογική καλλιέργεια ή ολκληρωμένη διαχείριση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.