ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.

Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

25/1/20

Πρώτη συνεδρίαση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του έργου INTERREG EUROPE SinCE-AFC, Κυκλική Οικονομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του κλάδου της Αγροδιατροφής

Η πρώτη Συνεδρίαση της Ομάδας Τοπικής Υποστήριξης του έργου για την Κυκλική Οικονομία στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του κλάδου Αγροδιατροφής, SinCE-AFC (Enhancing the Entrepreneurship of SMEs in Circular Economy of the Agri-Food Chain), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG EUROPE, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΚΕΔΕΑ του Α.Π.Θ.
Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.
Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νικόλαος Τζόλλας, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι στόχοι, η δομή και οι δράσεις του έργου, παρουσιάστηκαν από τον Δρ. Χρήστο Καρκανιά, εκπρόσωπο της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν επίσης τα μέλη της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης. Στη συνέχεια, αναλύθηκαν οι πολιτικές του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας για την επιχειρηματικότητα και την κυκλική οικονομία από τον κ. Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη,  Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Μακεδονίας.
Μία πρώτη καλή πρακτική κυκλικής οικονομίας στον κλάδο της αγροδιατροφής - Social Plate Interreg GR-BG: Στήριξη των κοινωνικών επιχειρήσεων στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού - αναδείχθηκε από τον κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, Πρόεδρο της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης. Μία δεύτερη καλή πρακτική - Πλατφόρμες Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Αγροδιατροφή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάστηκε από την κ. Λαμπρινή Τσόλη, εκπρόσωπο του τμήματος Επιστημονικοτεχνικής Υποστήριξης και Υλοποίησης Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Ωραιοκάστρου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, τον Ελαιοπαραγωγικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής και το Agrodesign Cluster.
Ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Αγροδιατροφικό τομέα σε σχέση με την κυκλική οικονομία και γύρω από άλλες καλές πρακτικές που θα μπορούσαν να εντοπιστούν και να αναδειχθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Τοπική Ομάδα Υποστήριξης θα συνέρχεται κάθε έξι μήνες, κατά τη διάρκεια της 1ης φάσης του έργου SinCE-AFC (τρία έτη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.