ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.

Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

11/4/11

H Ποικιλία Γαλανό ή Μεταγγιτσινή

Σύμφωνα με τον Γεωπόνο του Α.Π.Θ.(Αριστοτελείου Πανεπστημίου Θεσσαλονίκης) κύριο Κωστελένο Γεώργιο, ο οποίος έχει δημιουργήσει στο φυτώριο του στην Τροιζηνία μια συλλογή ποικιλιών ελιάς, από της μεγαλύτερες στον κόσμο, που απαρτίζεται από 100 περίπου Ελληνικές και 140 ξένες ποικιλίες, η ποικιλία Γαλανό ή Μεταγγιτσινή είναι γηγενής ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμενα τη συναντούμε στην περιοχή του Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής.
Η ποικιλία Γαλανό ή Μεταγγιτσινή είναι αδρόκαρπη, κατάλληλη για την παραγωγή πράσινων βρώσιμων ελιών και για ελαιόλαδο. Οι καρποί της έχουν σχήμα στρογγυλό-ωοειδές χωρίς θηλή, μοιάζουν με εκείνους των ποικιλιών "Αμφίσσης" και Στρογγυλολιά" και ωριμάζουν το Νοέμβριο.Το βάρος τους κυμαίνεται από 2,6 έως 7,5 (Μ.Ο. 4,6)γραμμάρια και η ελαιοπεριεκτικότητα τους γύρο στο 16%. Τα φύλλα της μοιάζουν, σε σχήμα και μέγεθος, με τα φύλλα της "Αμφίσσης".Θεωρείται ποικιλία αρκετά ανθεκτική στην ξηρασία και το ψύχος.
Σύμφωνα πάλι με τον κύριο Κωστελένο η ποικιλία αναγνωρίζεται ευκολότερα: Από τους καρπούς και τα φύλλα. Ξεχωρίζει από την "Αμφίσσης"στους πυρήνες και από τη "Στρογγυλολιά" στα φύλλα και τους πυρήνες.



Επιμέλεια δημοσίευσης: Κασάπη Παυλίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.