ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων
που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην
αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταρείες BioHellas και Qways
και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ
καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις,
μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιoτητα του προϊόντος μας.
Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

28/12/11

"Επένδυση σε Νέο Εμφιαλωτήριο για το Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής"


Στο "Olivenews" και στο Συνδρομητικό Περιοδικό "Ελιά και Ελαιόλαδο", φιλοξενείτε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής. Τίτλος του άρθρου της κας Α. Μπίτζιου:


"Επένδυση σε νέο εμφιαλωτήριο για το Γαλανό Μεταγγιτσίου"

Στην τυποποίηση μπαίνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής, ο οποίος προχωρά στη δημιουργία του δικού του εμφιαλωτηρίου υλοποιώντας επένδυση ύψους 200.000 ευρώ. Το σχέδιο του Συνεταιρισμού που παράγει το γνωστό «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Γαλανό» προβλέπει τη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγικής δυναμικότητας 17.000 φιαλών/ώρα, η οποία επιδιώκεται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Αλ.Μπαλτατζής. Όπως αναφέρει στο Olivenews ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Κώστας Βλαβής, η σχετική αίτηση θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα αλλά ακόμη και εάν δεν εγκριθεί, το εμφιαλωτήριο θα γίνει με ίδια κεφάλαια. Μέχρι σήμερα το Γαλανό Μεταγγιτσίου εμφιαλώνεται στη Μακεδονική Ελαιουργική αλλά στόχος του Συνεταιρισμού να εμφιαλώσει στις δικές του εγκαταστάσεις την παραγωγή του 2012.
Ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 στο χωριό Μεταγγίτσι του δήμου Σιθωνίας στο Νομό Χαλκιδικής και είναι από τους παλαιότερους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα. Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής εσωτερικής και διεθνής αγοράς, εστίασε τις δραστηριότητες του στην παραγωγή και τυποποίηση βιολογικού και συμβατικού (ολοκληρωμένης διαχείρισης) ελαιολάδου και ελιάς. Μάλιστα, ο Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο τη διαδικασία κατοχύρωσης του ελαιολάδου Γαλανό Μεταγγιτσίου ως ΠΟΠ. Το «Χρυσό Υγρό» του Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής εξάγεται κατά 100% και από τις αρχές του 2011 καταγράφεται αύξηση της ζήτησης από Ρωσία, Αυστραλία, Γερμανία κα
Πρόσφατα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγίτσίου παρουσίασε στην αγορά το νέο του προϊόν, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με μια ευρεία γκάμα αιθέριων ελαίων που καλλιεργούνται στην περιοχή από παραγωγούς-μέλη του Συνεταιρισμού. Το προϊόν φέρει την ετικέτα "Εξαιρετικό" και προσφέρει στον οργανισμό τα οφέλη του ελαιολάδου και των φαρμακευτικών-αρωματικών φυτών. Ήδη γίνονται δειγματισμοί σε χώρες του εξωτερικού, ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες πωλήσεις.


Το Άρθρο μπορείτε να το βρείτε και στον παρακάτω σύνδεσμο: http://olivenews.gr/el/article/412

Επιμέλεια δημοσίευσης: Κασάπη Παυλίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.