ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.

Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

3/4/12

Υπεροπροϊόν με Αρώματα της Μεσογείου

Στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΧΡΗΜΑ plus, στο ένθετο ΠΑΡΑΓΩΓΗ δημοσιεύθηκε στις 17/03/2012, το άρθρο "Υπερπροϊόν με Αρώματα της Μεσογείου.


Υπερπροϊόν με αρώματα Μεσογείου 

TΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΚΑΣΑΠΗ
Τε Γεωπόνος/Σύμβουλος/Μαρκετινγκ
Α/Σ Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής


Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός της σύγχρονης αγοράς και οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές, μας παρότρυναν να κινηθούμε σε αναζήτηση νέων προϊόντων, χωρίς όμως να παρεκκλίνουν από την Ελληνική παράδοση και κυρίως από τη Μεσογειακή κουλτούρα.
Η σειρά ‘‘Αρώματα της Μεσογείου’’, είναι μια καινοτόμος ιδέα που βασίστηκε στις δυνατότητες της Ελληνικής υπαίθρου για την παραγωγή ενός ‘‘υπερπροϊόντος’’ που θα φέρει την ανανέωση σ’ ένα καθαρά παραδοσιακό προϊόν, όπως το ελαιόλαδο και ταυτόχρονα θα ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών και τις ανάγκες των παραγωγών για ένα ‘‘δυνατό’’ προϊόν στην παγκόσμια αγορά.


Έβδομαδιαία εφημερίδα ΧΡΗΜΑ plus
 Ένθετο ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Η αναγνωρισιμότητα της ποιότητας του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ‘‘Χρυσό Υγρό’’, το οποίο οφείλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα σε μια γηγενή ποικιλία που κατάφερε σε βάθος χρόνου να εναρμονιστεί με το κλίμα-μικροκλίμα της περιοχής, καθώς και η αύξηση του ελαιοκομικού κεφαλαίου σε 450.000 ελαιόδεντρα αποτέλεσαν ένα ακόμη έναυσμα για τη δημιουργία του νέου προϊόντος. Το ‘‘πάντρεμα’’ των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών με το ελαιόλαδο αποτελεί αν μη τι άλλο μια ανασκόπηση στην ιστορία, όπου η αξία των φυτών αυτών και του ελαιολάδου υπάρχει καταγεγραμμένη σε πλήθος συγγραμμάτων. Η ανανέωση και ο συνδυασμός δυο προϊόντων των οποίων οι αναφορές χάνονται στα βάθη των αιώνων, επανέρχονται ως ένα προϊόν που αν και μόλις πριν λίγους μήνες έκανε την εμφάνιση του στην αγορά, κατάφερε να κερδίσει τα βλέμματα και να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο καταναλωτικό κοινό, το οποίο το συγκατέλεξε στην κατηγορία των delicatessen. To εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ‘‘Χρυσό Υγρό’’ με αιθέρια έλαια από: Αγιορείτικο βασιλικό, ρίγανη, δάφνη, φασκόμηλο, λεβάντα, μέντα, κ.ά., δείχνει να έχει περισσότερο ζήτηση σε επιλεγμένα εστιατόρια και σε καταστήματα που ασχολούνται με delicatessen. Η σειρά ‘‘Αρώματα της Μεσογείου’’, όπως ονομάστηκε χάρη στην πρώτη ύλη του προϊόντος, φαίνεται ότι κερδίζει το στοίχημα της αγοράς και αν και πρόκειται για μια μη βιομηχανική παραγωγή, φαίνεται ότι αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες μπορεί να αντεπεξέλθει και να καλύψει και με μεγαλύτερη ζήτηση από την ήδη υπάρχουσα.
Αν και η σειρά ‘‘Αρώματα της Μεσογείου’’ βαραίνει σε διπλάσιο βαθμό ευθύνης τους ανθρώπους–ομάδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής, λόγω των απαιτήσεων παραγωγής και των πρόσθετων εξόδων που επωμίζονται οι παραγωγοί, παρ’ όλα αυτά τόλμησαν και τελικά κατάφεραν να καινοτομήσουν παντρεύοντας παραδοσιακά προϊόντα, δίνοντας τη δυνατότητα στον καταναλωτικό κοινό να τα γνωρίσει, να τα γευτεί ως ένα προϊόν πια αλλά και στους παραγωγούς να ενισχύσουν στο διπλάσιο τα έσοδα τους από το ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.