ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.

Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

1/4/14

Οι ελιές της Γουόλ Στριτ


Οι ελιές της Γουόλ Στριτ

της Χριστίνας Ταχιάου

Βλέπω ένα βίντεο με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στο σπίτι της. Ο δημοσιογράφος της κάνει ερωτήσεις κι εκείνη απαντά άνετα περπατώντας. Τρισχαριτωμένη, όπως πάντα, μικροσκοπική και γλυκύτατη, δεν διστάζει να απαντήσει στην ερώτηση «Ποια είναι η αγαπημένη σου χώρα;» «Greece!» και «Ποια είναι η τελευταία χώρα που επισκέφτηκες;» «Greece!». Η Σάρα είναι λάτρης της Ελλάδας και της κουζίνας της χώρας, όπως τονίζει πάντα στις συνεντεύξεις της. Πόσο θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε από την αγάπη που τρέφουν οι σταρ στην Ελλάδα! Τσάμπα αγάπη, έτσι; Κανείς δεν πληρώνει τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για να λέει τι ωραία που είναι η χώρα μας.                   
Σε μια από τις πρώτες σκηνές της ταινίας «Ο λύκος της Γουόλ Στριτ» ο μεγαλοχρηματιστής πηγαίνει για γεύμα τον πιτσιρικά - wannabe χρηματιστή που ενσαρκώνει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Του προσφέρει ελιές από ένα μπολάκι λέγοντάς του «Olives from Chalkidiki!». «Τι κουφό ήταν αυτό με τις ελιές της Χαλκιδικής!» σχολιάζαμε βγαίνοντας από την ταινία, έχοντας ψηλώσει καμιά δεκαριά πόντους απ’ το καμάρι. «Ποιος ξέρει ποιος απ’ το team ερωτεύτηκε τη χώρα μας και θέλησε να την τιμήσει». Περιμέναμε ότι το πράγμα θα «το αρπάξει» κάποιος φορέας. Τι στο καλό, τις πρώτες 4 εβδομάδες η ταινία είχε κόψει κάπου 170.000 εισιτήρια.

Φωτογραφικό υλικό Α.Σ. Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής

Παραδόξως, δεν είδα κανέναν να το κάνει θέμα. Μέχρι πριν λίγες ημέρες, που, αναζητώντας πληροφορίες, βρέθηκα στο blog του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταγγιτσίου κι είδα εκεί να γίνεται αναφορά στη σκηνή. Το Μεταγγίτσι είναι ένα χωριό που βρίσκεται σε ένα περίεργο σημείο στη Σιθωνία και δεν περνάς από μέσα παρά μόνο εάν κάποιος σου έχει μιλήσει για τα κρέατά του. Τα τελευταία - όχι πάρα πολλά - χρόνια, εάν θες να φας καλό και πολύ κρέας στη Χαλκιδική, η συμβουλή είναι «Πήγαινε στο Μεταγγίτσι».
Πέραν τούτου, ουδέν. Έλα όμως που εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει να ακούγεται κι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου και, μάλιστα, τα καλά λόγια τα έχω ακούσει από παραγωγούς της Χαλκιδικής οι οποίοι έχουν βρει εκεί υποστήριξη. Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924, μόλις 4 χρόνια μετά την ίδρυση της κοινότητας. Τα τελευταία χρόνια εστίασε τις δραστηριότητές του στην παραγωγή και τυποποίηση βιολογικού και συμβατικού ελαιολάδου και ελιάς κι επεκτάθηκε σε μεγάλες αγορές: Γερμανία, Βρετανία, Αυστραλία, Αμερική, ενώ ανοίγεται και σε νέες αγορές όπως Κίνα, Ρωσία, Ιαπωνία και Ινδία. Εκτός από ελιές και λάδι, ο συνεταιρισμός έχει επεκταθεί σε ξύδι, ρίγανη, αιθέρια έλαια, μέλι και κρασί.
Ο συνεταιρισμός διατηρεί αποθήκες στο Ντίσελντορφ και την Σαγκάη προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί τις αγορές. «Εμβληματικό» προϊόν του είναι το «Γαλανό», ελαιόλαδο από παλιά ποικιλία της περιοχής. Από τις καινοτομίες του είναι το σφράγισμα του πώματος με βουλοκέρι. Οι ελιές του έρχονται σε μεγάλη ποικιλία: με πιπεριά καυτερή, σκόρδο, αμύγδαλο, βότανα κλπ. Οι παραγωγοί – μέλη του συνεταιρισμού είναι ενταγμένοι σε βιολογικά προγράμματα ή στην ολοκληρωμένη διαχείριση και πιστοποιημένοι. Συμμετέχουν συνεχώς σε εκθέσεις στο εξωτερικό, ενώ γενικά εργάζονται στην κατεύθυνση της προώθησης των τοπικών προϊόντων.
Κι όλα αυτά, αθόρυβα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, δημόσιες σχέσεις και παράτες. Δεν ξέρω εάν οι ελιές του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν από ένα βάζο «Ελαία» του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταγγιτσίου, πάντως, σύμφωνα με τους υπευθύνους του, η αγορά των ΗΠΑ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των εξαγωγών του.         



Πηγή: http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.themata&id=2089
 
Επιμέλεια Δημοσίευσης: Κασάπη Παυλίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.