ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.

Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

23/6/18

ΤΟ Π.Ο.Π Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκδικής ταξιδεύει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της, θα συμμετάσχει στην εκδήλωση προώθησης της Π.Ο.Π. γαστρονομίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ.Στέλιο Κούλογλου και που έχει στόχο να αναδείξει στο ευρωπαϊκό κοινό τον ελληνικό γαστρονομικό πλούτο, τοπικά, ΠΟΠ και Γεωγραφικής Ένδειξης προϊόντα της ΠΚΜ. Ένα ταξίδι στη γεύση, την παράδοση και τα δώρα της Μακεδονικής γης, στην καρδιά του Ευρωκοινοβουλίου.
Στόχος της Περιφέρειας με τη συμμετοχή της, είναι η προώθηση μέσω της γαστρονομίας προς την ευρωπαϊκή αγορά των ποιοτικών Π.Ο.Π. προϊόντων του πρωτογενή τομέα που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η τόνωση της εξωστρέφειας της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος γενικότερα παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, η προβολή του αγροδιατροφικού πλούτου της Κεντρικής Μακεδονίας και τις σημαντικές επιχειρήσεις της με αξιοζήλευτο τελικό προϊόν σε διεθνές επίπεδο καθώς επίσης και καθώς η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.
Ο πατέρας Επιφάνειος και έμπειροι chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β.Ε και pastrychef της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος θα μαγειρέψουν συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας βασισμένες σε ΠΟΠ προϊόντα
– Μπουκιές χοιρινού με ροδάκινα και σάλτσα μηλόξιδου
– Μπουκιές τυριών παναρισμένες με σουσάμι και γλυκό κεράσι βρασμένο σε κόκκινο γλυκό κρασί
– Ντολμαδάκια Χαλκιδικής με αρωματισμένο γιαούρτι
– Ελαφριά Μους Μανουριού με Γλυκό Κρασί & Τραγανή βάση αρωματισμένη με κρασί
Μους Ελαιόλαδο Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής με Κρέμα από κεράσια Ροδοχωρίου & Τραγανή Βάση με Αγουρέλαιο Χαλκιδικής
– Κρέμα Γιαουρτιού με Φρέσκα Ροδάκινα Νάουσας & Ζελέ από Ούζο Μακεδονίας, και θα μας ταξιδέψουν σε γευστικά σταυροδρόμια παράδοσης αναδεικύοντας έτσι τον κυρίαρχο ρόλο της τοπικής γαστρονομίας στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών. «Η αποτελεσματική ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των “προϊόντων-σημαίας” της Κεντρικής Μακεδονίας είναι η δική μας συνεισφορά στη συνολική προσπάθεια ανάδειξης της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας, στην οποία συμμετέχουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Άλλωστε, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η αγροτική παραγωγή και ο πρωτογενής τομέας αποτελούν βασικούς πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο της Περιφέρειάς μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας».

Υποσημείωση: Για την αποστολή των φιαλών επιμελήθηκε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου, που είναι και ο μοναδικός αρμόδιος διαχειριστής για το Π.Ο.Π. Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής.
 
Πηγή: parallaximag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.