ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.

Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

21/3/13

Μαθαίνω Να ζητώ την ποιότητα & τη γεύση

Γράφει η Κασάπη Παυλινα
Τεχνολόγος Γεωπόνος/Διευθύνων Σύμβουλος & Διεύθυνση Μαρκετινγκ
Α/Σ Μεταγγιτσίου Χαλκιδικης

Μαθαίνω Να ζητώ την ποιότητα & τη γεύση

α) Ελαιόλαδο και Ελαϊκό Οξύ

Μαθαίνω: Το ελαιόλαδο αποτέλεσε και αποτελεί βασικό στοιχείο της Μεσογειακής διατροφής και παραμένει στις πρώτες θέσεις υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητας του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (σημαντικότερος αντιπρόσωπος της κατηγορίας αυτής είναι το ελαϊκό οξύ).

"Γαλανό Μεταγγιτσίου"
 το θαύμα της ελληνικής γης, αγνό, θρέπτικο, ποιοτικό
Το ελαϊκό οξύ (18:1, ω-9 λιπαρό οξύ) διαφέρει από χώρα σε χώρα και εξαρτάται από την ποικιλία του ελαιοκάρπου καθώς και από τις κλιματολογικές συνθήκες και το μικροκλίμα όπου καλλιεργούνται οι ελαιώνες. Τα Ελαιόλαδα με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ (C18:1) χαρακτηρίζονται από οξειδωτική σταθερότητα καθώς επίσης οδηγούν τον ανθρώπινο οργανισμό στη μείωση της ολικής χοληστερόλης, της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων. Σύμφωνα με τη γνωστή μελέτη των επτά χωρών, που σχεδιάστηκε και παρακολουθήθηκε από τον Αμερικανό καθηγητή Anzel Keys, οι δίαιτες των κατοίκων διαφόρων χωρών της Μεσογείου, οι οποίες χαρακτηρίζονται από πρόσληψη τέτοιων λιπαρών οξέων που προέρχονται κυρίως από το ελαιόλαδο, έχουν συσχετισθεί με χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και χαμηλή συχνότητα εμφάνισης προβλημάτων καρδιάς.

Ζητώ: Για την περιεκτικότητα του ελαιολάδου σε Ελαϊκό οξύ θα πρέπει να το αναζητήσετε στην ετικέτα του προϊόντος, αν και βάσει νόμου θεωρείται επιπρόσθετη πληροφορία, ως Ελαϊκό Οξύ ή 18:1. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να ζητήσετε τη χημική ανάλυση του προϊόντος. Οι αναλύσεις αυτές είναι ειδικές και δαπανηρές αλλά υποχρεωτικές βάσει κανονισμού, αναζητήστε την ανάλυση ως προφίλ των λιπαρών οξέων, που αποτελεί και την ταυτότητα του ελαιολάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.