ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.

Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

25/1/12

Το Άρθρο στον ''Ελεύθερο Τύπο" στο ένθετο "Αγορά Εργασίας" για εσάς που το ζητήσατε ξανά!

Στον ‘‘Ελεύθερο Τύπο’’, στο ένθετο ‘‘Αγορά Εργασίας’’, στις 08/11/2011, παρακολουθήσαμε το άρθρο για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής, τη συνέντευξη του Προέδρου κου. Βλαβή Κωνσταντίνου και της κας. Κασάπη Παυλίνα Συμβούλου του Α/Σ καθώς και το άρθρο της προαναφερόμενης.
Ως μικρό θαύμα αναφέρεται ο Α/Σ Μεταγγιτσίου και με τη φράση του κου. Βλαβή ‘‘Κάθε προϊόν μπορεί να παράγει…υπερπροϊόντα’’, ξεκινάει το άρθρο.

Ένθετο "Αγορά Εργασία" 08/11/2011

Ο αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου είναι σε θέση να διαθέτει στην αγορά ελαιόλαδο με αιθέρια έλαια, μια καινοτομία η οποία ανοίγει νέους δρόμους για τους ελαιοπαραγωγούς της χώρας. Έπειτα από πειράματα, όπως αναγράφηκε το Νοέμβριου του 2011, ο συνεταιρισμός θα εξάγει λάδι στο οποίο θα έχουν προστεθεί αιθέρια έλαια από φυτά της περιοχής, όπως ρίγανη, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, βάγια, βαλσαμόχορτο και αγιορείτικος βασιλικός.
Ο κύριος Βλαβής αναφέρει: ‘‘ Εμείς σκεφτήκαμε απλά. Σήμερα διαθέτουμε το προϊόν μας που είναι το λάδι και οι ελιές και όντως έχουμε ένα καλό εισόδημα. Όμως, ποιος μας εγγυάται ότι και αύριο θα έχουμε τα ίδια έσοδα; Ότι θα μπορούμε να διαθέτουμε και στο μέλλον και σε ικανοποιητικές τιμές το λάδι μας. Σε μια παγκόσμια αγορά με σκληρό ανταγωνισμό έπρεπε και εμείς να διεκδικήσουμε το μέλλον του τόπου μας και των κατοίκων μας και αναζητώντας λύσεις σκεφτήκαμε να πειραματιστούμε με τα προϊόντα του τόπου και να πετύχουμε τελικά αυτό το υπερπροϊόν που μας διασφαλίζει το μέλλον το δικό μας, αλλά και των παιδιών μας’’. Με το βλέμμα στο μέλλον, λοιπόν, οι άνθρωποι του συνεταιρισμού συζήτησαν τις… αγωνίες τους με δύο χημικούς μηχανικούς με τους οποίους συνεργάζονται και άρχισαν τα πειράματα τα οποία ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Η περιοχή διαθέτει σε αφθονία αρωματικά φυτά και έτσι η επιλογή της μίξης ήταν εύκολη. Οι δυο χημικοί, Μάριος Μαρούλης και Παναγιώτης Τσινόπουλος, κατάφεραν να δημιουργήσουν τα νέα προϊόντα και πλέον οι ελαιοπαραγωγοί στο Μεταγγίτσι, στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, είναι οι πρώτοι που έχουν παρασκευάσει ένα μίγμα ιδανικό για τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες εκατομμυρίων καταναλωτών. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κλείνει τη συνέντευξη του αναφέροντας ότι :‘‘ Η καλλιέργεια της ελιάς έχει, εκτός του εισοδήματος ανά οικογένεια και το θετικό ότι οι νέοι της περιοχής μένουν εκεί και δραστηριοποιούνται εντός και εκτός συνεταιρισμού’’.

Ένθετο "Αγορά Εργασία" 08/11/2011

Στο άρθρο της κα Κασάπη, τονίζεται ότι: ‘‘ Στο πλαίσιο των σύγχρονων προκλήσεων που διαμορφώνει το ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγροτικής διατροφής διεθνώς, ο Α/Σ Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής και η ομάδα που τον πλαισιώνει ανέπτυξαν σημαντικές πρωτοβουλίες, με αυστηρές προϋποθέσεις στην επιλογή του προϊόντος που λαμβάνει από τους παραγωγούς, με τη διασφάλιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του προϊόντος, με τις καινοτόμες ιδέες για συσκευασίες, με τη συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια για την προβολή αλλά και έρευνα, που διεκπεραιώνεται στο πλαίσιο των απαιτήσεων βελτίωσης του προϊόντος και της παραγωγής, με τη συνολική προσπάθεια για εύρεση καινοτόμων ιδεών σε όλους τους τομείς και με την επιλογή προγραμμάτων για τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και επιμόρφωσης του προσωπικού και των παραγωγών. Έτσι εκπληρώνεται το όραμα που έχουν οι άνθρωποι της ιδέας λειτουργίας του συνεταιρισμού με τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στην ανταγωνιστική αγορά, διασφαλίζοντας τους καταναλωτές αλλά και τους ανθρώπους που μοχθούν για την παραγωγή τους. Η ευελιξία του συνεταιρισμού και η ποιότητα του προϊόντος του αποτέλεσαν σημαντικότατες παραμέτρους για την αυξανόμενη ζήτηση, που βελτιώνει ολοένα και περισσότερο το εισόδημα της τοπικής κοινωνίας και μυεί τη νεολαία της στην αειφορική γεωργία, δίνοντας της τη δυνατότητα να πιστεύει στο μέλλον της. Η αναβάθμιση και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, σε συνδυασμό με το σύγχρονο τουριστικό προϊόν, είναι σε θέση να αυξήσουν σε ικανοποιητικό βαθμό τις προοπτικές για το καλύτερο βιοτικό επίπεδο και να αποτελέσουν το σύγχρονο παράδειγμα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Τέλος, στη συνέντευξη που έδωσε η κα. Κασάπη, ανέφερε ότι: ‘‘ τα μέλη του Α/Σ εισπράττουν αμέσως τα χρήματα που δικαιούνται από την πώληση του προϊόντος έπειτα από ειδικές συμφωνίες που έχει πετύχει ο συνεταιρισμός’’, επίσης ανέφερε για τις καλύτερες τιμές που έχει καταφέρει ο συνεταιρισμός σε λιπάσματα και φάρμακα, για το βάρος που σηκώνει ο Α/Σ για τη διερεύνηση και την τυποποίηση του νέου προϊόντος, για την προμήθεια των φυτών από ανεξάρτητους παραγωγούς και για μελλοντική καθετοποίηση της παραγωγής στο μέλλον και έκλεισε λέγοντας ότι: ο Α/Σ παρέχει συμβουλές σε όποιον τις ζητήσει και ήδη υπάρχει συνεργασία με άλλους συνεταιρισμούς.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο στο album που ακολουθεί:

Click to play this Smilebox photo album
Create your own photo album - Powered by Smilebox

Επιμέλεια κειμένου/δημοσίευσης/δημιουργικού album: Κασάπη Παυλίνα

Για να κατεβάσετε το ένθετο και ολόκληρη τη συνέντευξη ακολουθείστε το σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.