ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.

Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

24/6/12

Στο Food Report Αναφέρεται: Γαλανό Μεταγγιτσίου:Το Θαύμα της Ελληνικής Γής...

Κυκλοφόρησε με την Agrenda, το Σάββατο 23 & την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 η ετήσια έκδοση για τα τρόφιμα "Food Report", όπου χορηγοί ήταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός "Δήμητρα"

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου
Με Τα Αρώματα Της Μεσογείου

Νέα γραμμή παραγωγής 17.000 φιαλών ανά ώρα

Με σταθερά εξαγωγικό προσανατολισμό ο Α.Σ. Μεταγγιτσίου διευρύνει την γκάμα των ποιοτικών προϊόντων του και επεκτείνεται σε μεγάλες αγορές των τεσσάρων ηπείρων. Η προσπάθεια στηρίχτηκε σ' ένα προϊόν μεγάλης θρεπτικής αξίας, το ελαιόλαδο Γαλανό, με υψηλή περιεκτικότητα τουλάχιστον 72-73% σε ελαϊκό οξύ, ουσία που ερευνάται επιστημονικά για θρεπτική δράση ακόμα και σε σπάνιες παθήσεις. Η "θαυματουργή" επίδραση του ελαιολάδου αναφέρεται στην ταινία Lorenzo's oil. Σήμερα τα προϊόντα είναι: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελαιόλαδο με έλαια βοτάνων και αρωματικών φυτών, ελιές, ροδόνερο, ξύδι και βαλσάμικο. Ο πρόεδρος Κώστας Βλαβής τονίζει: "Για εμάς σημαντικό είναι το προϊόν. Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας και όχι στην επιδότηση"
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Παυλίνα Κασάπη 
Διευθύνουσα Σύμβουλος &Μάρκετινγκ Α.Σ.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο το ελαιόλαδο Μεταγγιτσίου αιτήθηκε για Π.Ο.Π. είναι η διατήρηση του brand name "Γαλανό", μια ποικιλία που συναντάται και καλλιεργείται στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα, επιχειρήθηκε η σύνδεση του τοπικού πληθυσμού με την ποικιλία της ελιάς "Γαλανή". Η ιδιαιτερότητα της ποικιλίας εξαρτάται από τα εδαφολογικά και κλιματολογικά στοιχεία του Μεταγγιτσίου αλλά πρόκειται επίσης για ποικιλία που μπορεί να αξιοποιηθεί ως ελαιοποιήσιμη αλλά και ως επιτραπέζια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.