ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.

Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

9/3/12

Δηλώσεις για την Μετατροπή των ΕΑΣ σε Α/Σ

ΕΑΣ Αμυνταίου
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, κ. Γιώργος Γιαννιτσόπουλος αναφέρει στη συνέντευξη του στον Αγρότυπο: «Ήταν μια αλλαγή που έπρεπε να γίνει και το συνεταιριστικό κίνημα το χρειαζόταν. Εδώ και πολλά χρόνια είμαστε στο ίδιο μοντέλο και τα τελευταία 20-30 έχουν αδρανοποιηθεί οι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί. Όλοι οι νεότεροι ενεργοί αγρότες ουσιαστικά αισθανόμασταν πελάτες. Ο νόμος του Σκανδαλίδη θεωρώ ότι ήρθε σε πολύ σωστό χρόνο. Πρόκειται για ένα νόμο ο οποίος αφορά όλα τα επίπεδα της αγροτικής οικονομίας και της αγοράς των αγροτικών προϊόντων. Βλέπουμε για πρώτη φορά αγροδιατροφικές συμπράξεις, καλάθια περιφερειών, δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων κ.ά. και ένα άρθρο 19 του νόμου, το οποίο δείχνει μια διαδρομή και μια διέξοδο για το πως θα κινηθούμε την επόμενη ημέρα. Όσες οργανώσεις βέβαια μπορούν να κάνουν σχέδια βιωσιμότητας και εξυγίανσης. Όποιες δεν μπορούν ο νομοθέτης βάζει το ζήτημα της εκκαθάρισης.  Εμείς, στη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της ΕΑΣ Αμυνταίου στις 8/1/2012 αποφασίσαμε την μετατροπή της ΕΑΣ Αμυνταίου σε Α/Σ και όχι σε εταιρική σύμπραξη αφού μια τέτοια μετατροπή απαιτεί ισχυρά νομικά πρόσωπα πρώτου βαθμού».

ΕΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ο Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής, κ. Δημήτρης Ζουμπατιανός δήλωσε στον Αγρότυπο ότι ήταν αντίθετος με την μετατροπή σε Α.Σ. και υπέρμαχος της ιδέας δημιουργίας μια Ανώνυμης Εταιρείας. Ωστόσο, πλέον στηρίζει την προσπάθεια. Σύμφωνα με τον κ. Ζουμπατιανό στις 4/3 η ΕΑΣ Χαλκιδικής αποφάσισε την μετατροπή της σε Α/Σ.  «Μέχρι τώρα τα μέλη μας ήταν Α/Σ ενώ από εδώ και στο εξής θα είναι φυσικά πρόσωπα. Αυτό έχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το βασικό μειονέκτημα δηλώνει είναι ότι τα μέλη μας ήταν 60 συνεταιρισμοί και κατ’ επέκταση τα φυσικά μέλη μέσω αυτών έφθαναν τα 6500. Τώρα είμαστε επιφυλακτικοί στο κατά πόσο οι παραγωγοί θα εγγραφούν στο μητρώο μελών μας. Άρα υπάρχει κίνδυνος συρρίκνωσης της δύναμης μας. Το δεύτερο είναι ότι όταν γίνεσαι Α/Σ προϋποθέτει –σύμφωνα με το νόμο-συγχώνευση και άλλων πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών άσχετα αν έχουν δραστηριότητες ή όχι. Στην περιοχή μας για παράδειγμα έχουμε Α/Σ οι οποίοι δε χρωστάνε, δεν έχουν πολλές δραστηριότητες και ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών περισσότερο αλλά για τοπικιστικούς λόγους δε θέλουν να συγχωνευθούν με την Ένωση. Με απλά λόγια δημιουργείται ένας ανταγωνισμός με τα ήδη υπάρχοντα μέλη μας. Εμένα με ενδιέφερε η συνέχιση της οργάνωσης και είχα άποψη της δημιουργίας μιας ανώνυμης εταιρείας (δηλαδή τα μέλη που είχαμε να γινόντουσαν μέτοχοι), όμως δεν μπορούσα να είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει αυτό το εγχείρημα».

Δείτε όλες τις δηλώσεις στο link:http://www.agrotypos.gr/images/stories/file/efimerida/efimerida123/index.html
Πηγή:ΑγρόΤυπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.