ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.

Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

17/1/11

Από ΟΠΕΚΕΠΕ οι πληρωμές των επιδοτήσεων του 2010

opekepe_logoΤο επόμενο δεκαήμερο, δηλαδή από τις 24 ώς τις 29 Ιανουαρίου αναμένεται να πληρωθούν απ' τον ΟΠΕΚΕΠΕ περίπου 2.500 αγρότες που δεν πήραν επιδοτήσεις το 2010 ενώ τις δικαιούνταν, κυρίως λόγω σφαλμάτων στο σύστημα διασταύρωσης.
Θα χρειαστεί να περιμένουν ορισμένοι μεμονωμένοι παραγωγοί, που δεν πήραν επιδότηση κυρίως λόγω λαθών των ίδιων ή των συνεταιρισμών, κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης των αιτήσεων.
Ως τώρα έχουν πληρωθεί περίπου 710.000 παραγωγοί απ' τους 720.000, που έχουν κάνει αιτήσεις (σ.σ. στους 10.000 συγκαταλέγονται και μη δικαιούχοι).
Στις 24 Ιανουαρίου ξεκινά η πληρωμή επιδοτήσεων σε περίπου 2.500 παραγωγούς, προερχόμενους κυρίως από Θεσσαλία, Σέρρες, Εβρο και λιγότερο από Πελοπόννησο, Ηπειρο κ.α. Τα μεγαλύτερα προβλήματα προέκυψαν σε περιοχές με βοσκοτόπια.
Ειδικότερα παρατηρήθηκαν:

**Τεχνικά προβλήματα υπολογιστών κατά τη μεταφορά στοιχείων από συνεταιρισμούς/Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών στο υπουργείο (σφάλματα στην ψηφιοποίηση χωραφιών).
**Λάθη σε δηλώσεις αγροτών με ποσοστά συγκαλλιέργειας ή συνιδιοκτησίας με άλλους συγγενείς, που εντοπίστηκαν με δορυφορική εικόνα.
Λάθη όμως έγιναν κι από αγρότες που δεν συμπλήρωσαν σωστά αιτήσεις οι ίδιοι ή οι συνεταιρισμοί.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του Α.Κ. στην Αργολίδα, που παρέδωσε σχεδόν 18 τόνους πορτοκάλι για χυμοποίηση. Δεν πήρε επιδότηση διότι το ΑΦΜ του μπερδεύτηκε με άλλης κυρίας. Το λάθος αναγνώρισε ο συνεταιρισμός, αλλά μέχρι στιγμής παραμένει απλήρωτος.
Τα σφάλματα σε μεμονωμένους παραγωγούς, μας ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Μόσχος Κορασίδης, απαιτούν διοικητικές πράξεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου.
Οπως παραδέχτηκε, θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση και θα χρειαστεί να μεταβούν οι αγρότες στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών ή στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Βασικό στοιχείο είναι ο τίτλος κυριότητας του αγροτεμαχίου ή τουλάχιστον η αναγραφή του στο Ε9.
ΠΗΓΗ: enet.gr (
--> annio@enet.gr --> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. --> )
Αρθρογράφος: Παναγιώτης Κούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.