ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.

Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

31/1/11

ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

Ανεξάντλητες οι ευεργετικές του ιδιότητες

Η μεσογειακή διατροφή και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο, εκτός απ’ όλες τις άλλες ευεργετικές ιδιότητες που περιέχουν, δρουν ως «ασπίδα» και κατά της κατάθλιψης.
Αυτό υποστηρίζουν Ισπανοί επιστήμονες των πανεπιστημίων της Ναβάρα και της Λας Πάλμας στα Κανάρια νησιά, με επικεφαλής τον καθηγητή προληπτικής ιατρικής, Αλμουδένα Σάντσεζ -Βιγιέχας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PLoS ONE.
Σύμφωνα με την έρευνα, ορισμένες μεσογειακές τροφές, όπως το ελαιόλαδο, που έχουν πολλά ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.
Οι ερευνητές μελέτησαν για έξι χρόνια τη διατροφή, τον τρόπο ζωής και την κατάσταση της υγείας περισσότερων από 12.000 εθελοντών, από τους οποίους κανείς δεν είχε εμφανίσει σημάδια κατάθλιψης στην αρχή της έρευνας, ενώ 657 είχαν διαγνωστεί με αυτήν στο τέλος, μετά την πάροδο της εξαετίας.
Όσοι κατανάλωναν συχνά fast food και γλυκά βιομηχανικής παραγωγής, πλούσια σε υδρογονωμένα «τρανς» λιπαρά, εμφάνιζαν σημαντική αύξηση (έως 48%) του κινδύνου εμφάνισης κατάθλιψης, σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν τέτοια λίπη. Αντίθετα, όσο περισσότερα λιπαρά κατανάλωνε κάποιος, τόσο φαινόταν να επιβαρύνεται η ψυχική του υγεία. Επίσης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως τα πολυακόρεστα λίπη, που υπάρχουν στα ιχθυέλαια και στα φυτικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο, σχετίζονται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης κατάθλιψης.
Σε όλο τον κόσμο υπολογίζεται πως περίπου 150 εκατ. άνθρωποι υποφέρουν από συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ σε ορισμένες χώρες, όπως στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Ευρώπη (σε αντίθεση με τις μεσογειακές ευρωπαϊκές χώρες) είναι αυξημένο το ποσοστό κατανάλωσης ανθυγιεινών κορεσμένων και «τρανς» λιπαρών, που υπάρχουν σε κρέατα, βούτυρα, μαζικά παραγόμενα γλυκά και φαγητά fast food.

Επιμέλεια δημοσίευσης: Κασάπη Παυλίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.