ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,με όνομα!
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου,σας καλωσορίζει στο blog elaiolado galano Metaggitsiou.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1924 και από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί τα μέλη του.
Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες του συνεταιρισμού στρέφονται στην προώθηση των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας.
Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής και η καλύτερη προώθηση τους στην αγορά και στο κοινό είναι ο στόχος μας.
Η βιολογική καλλιέργεια των ελαιοδέντρων με πιστοποίηση από τις εταιρείες BioHellas και Qways και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με πιστοποίηση από την TUV Hellas και με σύμβουλο την Αειφορική ΑΕ καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις, μας επιτρέπουν να ήμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος μας.

Σας Διασφαλίζουμε Την Ποιότητα,Μας Διασφαλίζεται Την Συνεργασία Και Την Επικοινωνία Μαζί Σας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
Metaggitsi, Chalkidiki, Greece
Agricultural Cooperative of Metaggitsi Chalkidiki produces and standartizes Extra Virgin Olive Oils of high quality. Tel:+30 2375092452 Mobile:+30 6950394670 FAX:+30 2375092452 email:agr.synetairismos.metagg@gmail.com www.metagitsi.gr

17/1/11

Ημερίδα: Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ και η Ένωση Νέων Αγροτών-ΕΝΑ Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με την HELEXPO προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Η Κοινή Γεωργική Πολιτική στο μέλλον» στα πλαίσια της 7ης Zootechnia, στην αίθουσα CORONA, μέσα στην Zootechnia, Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, 5 Φεβ 2011, στις 12.00 (πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση).

Μετά από μακριά περίοδο προβληματισμών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την πρότασή της για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013 στις 18 Νοε 2010. Είχε προηγηθεί το Σχέδιο «ΕΥΡΩΠΗ 2010» με στοιχεία για τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2020 και το ψήφισμα της Ευρωβουλής τον Ιαν 2010, η οποία για πρώτη φορά αναγνώρισε ότι ο αγροτικός κόσμος προσφέρει πολλά περισσότερα από απλή οικονομική συμβολή στην ανάπτυξη. Επίσης για πρώτη φορά η Ευρ. Επιτροπή συνέταξε μελέτη (Μαρ 2010) για την αγροτική κοινωνία η οποία ανέφερε ότι ο αγροτικός κόσμος προσφέρει πολλά Δωρεάν Δημόσια Αγαθά και μεταξύ άλλων οι αγρότες είναι οι ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ του περιβάλλοντος. Τέλος η πρόταση της Ευρ. Επιτροπής συντάχθηκε μετά το Συνέδριο για την Κοινή Γεωργική Πολιτική (Ιουν 2010), το οποίο έγινε σαν επιστέγασμα της διαβούλευσης της ΕΕ για το Μέλλον της ΚΓΠ.
Αυτήν την στιγμή, και μέχρι 25 Ιαν 2011, η Ευρ Επιτροπή έχει θέσει σε διαβούλευση την πρότασή της για την ΚΓΠ μετά το 2013 και τουλάχιστον μέχρι το 2020, σε συνδυασμό με τους στόχους ΕΥΡΩΠΗ 2020.
Η πρόταση της ΕΕ για πρώτη φορά απομακρύνεται από τον οικομίστκο όρο παραγωγός και βάζει τον κοινωνιολογικό όρο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ, χωρίς να ορίζει τις προδιαγραφές του. Πάντως δεν μιλά για (Μη) Αγρότες, όπως άστοχα είχε ορίσει το Ελληνικό ΥπΑΑΤ.
Η ΚΓΠ μετά το 2013 υποστηρίζει χρηματορροές προς τους ενεργούς αγρότες οι οποίες ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ από την ΠΑΡΑΓΩΓΗ αλλά σχεδόν αποκλειστικά από την φροντίδα του περιβάλλοντος, και μάλιστα σε τέσσερις τομείς.
Η ΠΕΝΑ οργάνωσε Επίσκεψη Μάθησης στις Βρυξέλλες (Οκτ 2010) για να προσεγγίσει και να συζητήσει θέματα που αφορούν την εμπορία των αγροτικών προϊόντων και την Κοινή Γεωργική Πολιτική.
Σε πανελλήνια συνάντησή της ΠΕΝΑ στην Θεσσαλονίκη (Νοε 2010) η ΠΕΝΑ δημιούργησε και συμπλήρωσε την παλαιά της πρόταση (Ιουν 2009) για την ΚΓΠ, ορίζοντας στοιχεία, τα οποία πρέπει να έχει ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ.
Το Σάββατο, 5 Φεβ 2011, στις 12.00, μέσα στην Zootechnia (Θεσσαλονίκη) η ΠΕΝΑ, η ΕΝΑ Θεσσαλονίκης και η HELEXPO δημιουργούν ένα χώρο ενημέρωσης και προβληματισμού για την Κοινή Γεωργική Πολιτική-ΚΓΠ για τα επόμενα χρόνια, μετά το 2013, για όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, και προσκαλούν όλους.
 
Αρθρογράφος: Παναγιώτης Κούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.